tirsdag 14. september 2010

Ny lyspære vs. ny bil...

Valgets kvaler, skal skal ikke?!?! Har lenge tenkt på å skaffe ny bil, med ny menes brukt, men altså ny for meg. En bil som ikke har masse feil, som har plass til hundeburet, er hakket større enn den jeg har, som er litt kjappere, nyere modell, gjerne diesel, og selvsagt, ikke noe dyrere avdrag pr måned enn det jeg har... helst billigere (!)
Men - billigere er vel vanskelig å få til når man skal ha noe nyere. Så dermed konkluderte jeg med at egentlig er bilen jeg har krute god, og slo meg til ro med det.
Noen måndeder går,  og så begynner den ene ulyden etter den andre å gjøre seg gjeldende, og joda, her er både vannpumpe og registerreim på tur å ryke, og jeg risikerer å skjære motoren, så da er det verksted neste!
Bilen blir fikset, heldigvis er jeg innenfor garantien, og en egendel er alt jeg må ut med. Mens jeg venter på regninga registrerer jeg en ny ulyd og tenker fanfan, ikke mere nå!
Støtdemperene burde vel strengt tatt vært skiftet for en stund siden? Og dessuten må jeg få ny lyspære fremme på ene lykta. Jeg suser innom verkstedet for å høre om de har tid å skifte lyspære, det er ikke noe jeg har gjort før, og noen sa til meg at det var trangt og vanskelig å komme til.
Jeg får beskjed om at de ikke har tid å gjøre det før litt senere, da kan de sjekke ulyden også... Så jeg får låne en bil av dem i mellomtiden. En bil jeg likte veldig godt, som var brukt, men nyere enn min; altså ny for meg. En bil som ikke har masse feil, som har plass til hundeburet, er hakket større enn den jeg har, som er litt kjappere, nyere modell og dieselbil...
(Den lille detaljen om at det var litt dyrere avdrag pr måned var plutselig ikke så nøye lenger)
...jeg er nå den stolte eier av ny bil :)
Så hva har jeg lært av dette?
At jeg bør lære å skifte lyspære selv kanskje? ;)

1 kommentar:

Sider